Jablečný koláč
Ingredience:
8 vajec, 3 lžíce cukru, hrubá mouka, 1 lžíce cukru na sníh, máslo na plech, 1 kg jablek, celá skořice, 5 hřebíčků, 1 lžíce pískového cukru do jablek, 2 vanilkové pudinky v prášku, 1 l mléka, 1 lžíce cukru do pudinku, šlehačka
Postup přípravy: Žloutky s cukrem ušleháme do pěny a přidáme hrubou mouku tak, aby těsto bylo hodně husté. Z bílků, cukru ušleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný vysoký plech a dáme péci do mírně vyhřáté trouby asi na 15 minut. Po upečení piškot necháme vychladnout a nakrájíme na čtverce. Jablka oloupeme a nastrouháme na plátky. Svaříme s vodou, cukrem a kořením. Když jsou jablka měkká, vyjmeme koření a udržujeme je teplá. Pudink připravíme dle návodu. Ušleháme šlehačku. Na talířek dáme porci piškotu, poklademe okapanými rozvařenými jablky. Pudink nastříkáme zdobícím sáčkem. Nakonec ozdobíme šlehačkou.
Doba přípravy: 90 min.
Náhledy fotografií ze složky k receptum