bublanina
Ingredience:
250 g moučkového cukru, 300 g polohrubé mouky, 4 vajíčka, 8 lžic oleje, 8 lžic vody, 1 prášek do pečiva, různé ovoce (broskve, borůvky, rybíz, třešně, švestky, cokoliv....)
Na vymazání plechu: olej nebo nějaký tuk a vysypeme strouhankou nebo moukou (kdo je čím zvyklý)
Postup přípravy: Vajíčka si rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem a pak přidáme vodu a olej, opět vyšleháme. Nakonec přidáme mouku a prášek do pečiva a opět vyšleháme. Pokud je těsto tuhé, přidáme ještě vodu, sama osobně přidávám ještě asi 5 lžic, ale to záleží na situaci. Nakonec vyšleháme z bílků sníh a lehce vmícháme do těsta. Těsto vlijeme do vymazaného a vysypaného plechu a pak přidáme ovoce. Pečeme při 180 °C v předem předehřáte troubě, až bude bublanina pěkně upečená.
Poznámka: šlehání se nesmí odbýt.